Ruski raketni napadi na ukrajinske gradove, poginulo troje ljudi

U Kijevu su se čule glasne eksplozije malo prije sedam sati po lokalnom vremenu, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da su bili angažovani sistemi PVO.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su danas da je Rusija izvela raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove (Reuters)

Rusija je pokrenula raketne napade na Kijev i druge ukrajinske gradove tokom jutarnje prometne špice u srijedu, ubivši troje ljudi i ranivši još najmanje desetak, rekli su ukrajinski zvaničnici, dodajući da su napadi izazvali požare po glavnom gradu, javlja Hina.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopštio je ranije da su najmanje dvije osobe poginule u glavnom gradu Kijevu, tokom jutrošnjeg masovnog ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

“U Kijevu je povrijeđeno više od deset ljudi. Za sada znamo da je najmanje dvoje mrtvih. Pod ruševinama može biti još ljudi”, saopštio je Zelenski na Telegramu.

Ukrajinske avijacijske snage saopštile su danas da je Rusija izvela raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, kao i da su zbog toga aktivirani sistemi protivzračne odbrane, javlja Tanjug.

U Kijevu su se čule glasne eksplozije malo prije sedam sati po lokalnom vremenu, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da su bili angažovani sistemi PVO, prenosi Reuters.

Za sada se ne zna je li bilo žrtava ili štete.

Navodi se i da je cijela Ukrajina pod uzbunom za zračni napad.

U dijelovima Kijeva nema struje

Guverner Harkovske oblasti na sjeveroistoku Ukrajine Oleh Sinehubov rekao je da su ruske rakete pogodile nestambene i infrastrukturne objekte u Harkovu.

Britanski Guardian prenosi da je u Kijevu stradala jedna osoba te da u tom gradu trenutno nema električne energije.

Dva visokonaponska voda u prijestolnici oštećena su fragmentima rakete, rekao je Kličko, zbog čega je u nekim oblastima nestalo struje.

U raketnom napadu južnije u Mikolajevu poginula je jedna osoba i oštećeno najmanje 20 stambenih zgrada, a prijavljeno je i nekoliko povreda, rekao je gradonačelnik grada Oleksandr Sjenkevič.

“Ima oštećenih stambenih objekata. Oko 20 ih je bez krovova. Oštećenja na gasovodnoj i vodovodnoj mreži već otklanjaju komunalci. Ima ranjenih. Jedna osoba je hospitalizovana. Drugima je pomoć pružena na mjestu događaja”, napisao je on na Telegramu prije nego što je dodao da je hospitalizovani muškarac preminuo.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada