U ruskom udaru na Harkov ubijen dvomjesečni dječak

Guverner regije Harkov Oleh Sinehubov objavio je na Telegramu kako je tijelo malog dječaka izvučeno iz ruševina trospratnog hotela.

Harkov 23. januara: I Rusija i Ukrajina negiraju da su ciljale civile u svojim napadima za koje kažu da im je cilj međusobno uništavanje vojne i druge kritične infrastrukture (Reuters - Ilustracija)

U ruskom napadu na selo u sjeveroistočnoj ukrajinskoj regiji Harkov tokom noći s ponedjeljka na utorak ubijen je dvomjesečni dječak i ranjena njegova majka, rekao je u utorak regionalni guverner, prenosi agencija Reuters.

Guverner regije Harkov Oleh Sinehubov objavio je na Telegramu kako je tijelo malog dječaka izvučeno iz ruševina trospratnog hotela koji su ruske snage pogodile projektilima oko 2:30 ujutro po lokalnom vremenu.

Još dvije žene su ranjene i prebačene u bolnicu s ranama od gelera, rekao je Sinehubov.

Negiraju napade na civile

Reuters navodi kako je nacionalna policija saopćila da je u napadu oštećeno više od 30 zgrada, uključujući privatne kuće, kafić, trgovine i privatne automobile.

Agencija dodaje kako nije mogla nezavisno provjeriti ove navode, dok iz Rusije nije bilo komentara.

I Rusija i Ukrajina negiraju da su ciljale civile u svojim napadima za koje kažu da im je cilj međusobno uništavanje vojne i druge kritične infrastrukture.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada