Trumpova protukandidatkinja traži zaštitu zbog prijetnji

Nikki Haley je jedina preostala protukandidatkinja Donaldu Trumpu za nominaciju Republikanske stranke za predsjedničke izbore.

Dio utrke za predsjednika je da ćete se suočiti s prijetnjama, rekla je Haley (Reuters)

Američka kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Nikki Haley podnijela je zahtjev za zaštitu Tajne službe zbog prijetnji s kojima se suočava, potvrdio je glasnogovornik njene kampanje.

Prema tvrdnjama njenog tima, Haley su upućene prijetnje jer je jedina preostala kandidatkinja koja se takmiči s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom za nominaciju Republikanske stranke za predsjedničke izbore u novembru.

Specijalci SWAT-a, jedinice u okviru američkih policijskih snaga, trenirani da se nose s posebno opasnim situacijama kao što su uzimanje talaca i neredi, bili su dva puta pozvani u kuću Haley u Južnoj Karolini u posljednjih nekoliko mjeseci.

‘To me neće odvratiti’

Jedan od incidenata se dogodio dok su njeni roditelji bili tamo, javio je CNN.

“Dio utrke za predsjednika je da ćete se suočiti s prijetnjama. To me neće odvratiti. Kada radiš nešto ovako, dobijaš prijetnje. To je realnost i to je uredu”, rekla je Haley, prenio je Tanjug.

Tajna služba pruža zaštitu određenim ličnostima tek nakon što je ovlasti sekretar za unutrašnju sigurnost, koji se konsultuje sa savjetodavnim komitetom Kongresa.

Izvor: Agencije