Husi ispalili rakete na dva teretna broda u Crvenom moru

Portparol grupe rekao je da su ispaljeni projektili na brodove ‘Morning Tide’ i ‘Star Nasia.’

Husi vrše napade na komercijalne brodove sa bespilotnim letjelicama i projektilima u Crvenom moru u znaku 'solidarnosti' sa Palestincima zbog izraelskog rata u Gazi (EPA)

Jemenska grupa Husi saopćila je danas da je ispalila rakete na dva broda u Crvenom brodu, uzrokujući manju štetu teretnom brodu koji je plovio u blizini jemenskog lučkog grada Hodeja.

Portparol grupe rekao je da su ispaljeni projektili na brodove ”Morning Tide” i ”Star Nasia”, koji su plovili pod zastavama Barabadosa i Maršalovih otoka i koji pripadaju Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Bez žrtava

Britanska kompanija za pomorsko osiguranje Ambrei saopćila je da je teretni brod pod zastavom Barbadosa u vlasništvu britanske kompanije pretrpio štetu od bespilotne letjelice (UAV) dok je plovio na jugoistok kroz Crveno more i da nije bilo povrijeđenih.

Husi od sredine novembra gađaju komercijalne brodove sa bespilotnim letjelicama i projektilima u Crvenom moru u znaku ”solidarnosti” sa Palestincima zbog napada izraelskih snaga na Pojas Gaze.

Izvor: Agencije