Rusija: Tri osobe poginule u napadu kod granice sa Ukrajinom

Područje Belgoroda je na meti napada bespilotnim letjelicama, raketama i artiljerijom od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Područje Belgoroda često je na udaru ukrajinskih projektila i dronova (REUTERS/Stringer)

U ruskoj regiji Belgorod, koja se graniči sa Ukrajinom i koja je redovno na meti bombardiranja, tri osobe su poginule i tri su ranjene u napadu bespilotnom letjelicom pripisanom ukrajinskim snagama, saopćile su danas lokalne vlasti, prenosi Beta pozivajući se na AFP.

“Ukrajinska vojska je napala automobil pomoću drona samoubice… Tri civila su poginula”, objavio je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov na Telegramu, precizirajući da su još tri osobe hospitalizirane nakon što su povrijeđene u eksploziji.

On je dodao da se napad dogodio u selu Potčaevo, koje se nalazi na zapadu Belgorodske oblasti i veoma blizu ukrajinske granice.

Stotine evakuiranih

Prema njegovim riječima, pogođeno vozilo je prevozilo zaposlene u građevinskoj industriji.

Područje Belgoroda je na meti napada bespilotnim letjelicama, raketama i artiljerijom od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Nekoliko stotina ljudi evakuirano je iz Belgoroda, glavnog grada tog područja, poslije napada u kojem je krajem decembra poginulo 25 ljudi.

Izvor: Agencije