Trumpov budžet za kampanju nakon januara još više zaostaje za Bidenovim

Trumpov štab je objavio da je u januaru prikupio 8,8 miliona dolara a potrošio više od jedanaest miliona, uključujući više od pet miliona dolara na oglase i poštu.

Nakon prikupljanja novca u januaru, Donald Trump financijski još više zaostaje za Joeom Bidenom (AP)

Nakon prikupljanja novca u januaru, Donald Trump finansijski još više zaostaje za Joeom Bidenom, pošto je više potrošio na oglase i ostale troškove nego što je prikupio od donatora, pokazuju dokumenti, javlja Hina.

Trump je na kraju prošlog mjeseca imao nešto više od 30 miliona dolara nakon uspješih republikanskih predizbora u Iowi i New Hampshireu, što je manje od oko 33 miliona dolara mjesec dana ranije, objavio je njegov izborni štab u dokumentima saveznoj izbornoj komisiji.

Biden, koji vodi utrku za nominaciju Demokratske stranke, objavio je u dokumentima dostavljenima komisiji da je januar završio s 56 miliona dolara u odnosu na 46 miliona u decembru prošle godine.

Trumpov štab je objavio da je u januaru prikupio 8,8 miliona dolara a potrošio više od jedanaest miliona, uključujući više od pet miliona dolara na oglase i poštu.

Trump i Biden vode neizvjesnu utrku

Bidenova kampanja je u januaru prikupila 15 miliona dolara i potrošila nešto manje od šest miliona.

Kada se zbroje računi kampanje s ostalim izbornim računima u Demokratskoj stranci, Biden je skupio ukupno 130 miliona dolara.

Trump je ranije pokazao da može pobijediti na izborima i kada njegovi suparnici troše više od njega, kao što je bio slučaj s Hillary Clinton 2016.

Prema nacionalnim anketama Trump i Biden su u tijesnoj utrci i u novembru se očekuju neizvjesni izbori.

Izvor: Agencije