Rusija pokrenula 19 napada dronovima na Ukrajinu

Avijacija je, također, saopćila da je uništila navođenu raketu Kh-59, tipa zrak-zemlja u regiji Poltava.

U saopćenju se navodi da je Rusija lansirala još pet projektila, ali nije navedeno jesu li rakete koje nisu uništene dostigle svoje ciljeve. (Oleg Petrasyuk/EPA-EFE)

Rusija je tokom noći pokrenula 19 napada dronovima na Ukrajinu i šest raketnih napada, a ukrajinski sistemi protivzračne odbrane uništili su 13 dronova i jednu raketu, saopćile su u srijedu ukrajinske zračne snage.

Neki od dronova koji nisu uništeni nisu došli do zadatih ciljeva, objavila je avijacija na Telegramu, ne pružajući dodatne detalje.

Rusija se nije oglasila o ovom slučaju

Dodaje se da je 13 uništenih bespilotnih letjelica oboreno uglavnom u regijama u blizini linije fronta, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters.

Avijacija je, također, saopćila da je uništila navođenu raketu Kh-59, tipa zrak-zemlja u regiji Poltava.

U saopćenju se navodi da je Rusija lansirala još pet projektila, ali nije navedeno jesu li rakete koje nisu uništene dostigle svoje ciljeve.

Reuters napominje da nije mogao nezavisno provjeriti izvještaj ukrajinskih zračnih snaga.

Ukrajina je u utorak objavila da su ruske snage izvele desetke napada na istok i jug države, dan nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski priznao kako je situacija za njegove snage “ekstremno teška” jer nemaju dovoljno municije, a Sjedinjene Američke Države su uskratile pomoć nakon gotovo dvije godine ratovanja, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Izvor: Agencije