Ukrajina će prodati zaplijenjenu jahtu Viktora Medvedčuka

Kabinet ministara Ukrajine dao je saglasnost da se održi aukcija za prodaju zaplijenjene jahte ”Royal Romance”, koja pripada porodici ukrajinskog opozicionog političara Viktora Medvedčuka.

Kabinet ministara Ukrajine odobrio je ARMA-i prodaju 92-metarske jahte Royal Romance, koja pripada porodici Viktora Medvedčuka (EPA)

Kabinet ministara Ukrajine dao je saglasnost da se održi aukcija za prodaju zaplijenjene jahte ”Royal Romance”, koja pripada porodici ukrajinskog opozicionog političara i bivšeg poslanika Vrhovne rade Viktora Medvedčuka, saopštila je načelnica Nacionalne agencije za povrat i upravljanje imovinom (ARMA) Olena Duma, prenosi Tanjug.

“Kabinet ministara Ukrajine odobrio je ARMA-i prodaju 92-metarske jahte Royal Romance, koja pripada porodici Viktora Medvedčuka i nalazi se u Hrvatskoj“, navela je Duma, prenosi Ukrinform.

Ona je podsjetila da se konkurs za prodaju pokretne imovine, koja se nalazi u inostranstvu, sprovodi u dogovoru sa Kabinetom ministara Ukrajine.

Brod zaplijenjen u skladu sa sankcijama EU

„Takav sporazum je ozvaničen odgovarajućom protokolarnom odlukom Kabineta ministara“, dodala je šefica Nacionalne agencije.

Ranije je Okružni sud u Splitu donio odluku da Ukrajini prebaci brod ”Royal Romance”, koji je zaplijenjen u skladu sa sankcijama Evropske unije, uvedenim protiv političara i zvaničnika povezanih sa Kremljom.

Kabinet ministara Ukrajine unaprijedio je proceduru prodaje zaplijenjene imovine i uveo mogućnost njihove prodaje u inostranstvu.

Izvor: Agencije