Ukrajina: Tri osobe poginule u ruskom bombardiranju

Oko stotinu pacijenata iz pogođene bolnice evakuirano je prema bolnicama u Pokrovsku i Mirnogradu.

U napadu je pogođeno devet stambenih zgrada i bolnica smještena dvadeseta kilometara zapadno od bojnog polja (EPA)

Tri su osobe poginule, a dvanaest je ranjeno u noći s utorka na srijedu u ruskom bombardiranju Selidove, u blizini Donecka na istoku Ukrajine, izvijestile su lokalne vlasti.

U napadu je pogođeno devet stambenih zgrada i bolnica smještena dvadeseta kilometara zapadno od vojnog polja, objavilo je gradsko vijeće na Telegramu. Jedno je dijete među poginulima, a četvero djece među ranjenima, prenosi Hina pozivajući se na AFP.

Prema guverneru Donjecke oblasti Vadimu Filaškinu prvi napad je izveden oko 23.30, a drugi iza ponoći. Oko stotinu pacijenata iz pogođene bolnice evakuirano je prema bolnicama u Pokrovsku i Mirnogradu, napisao je na Telegramu.

Nijedan izvor nije precizirao o kakvom se tačno napadu radilo – raketnom, artiljerijskom ili napadu dronovima.

Srušeno devet ukrajinskih dronova

Mjesto Selidove, koje je prije rata imalo oko 21.000 stanovnika, nalazi se u okolici grada Donjecka, koji je Rusija okupirala 2014. godine.

Ruska zračna odbrana srušila je dva ukrajinska drona iznad regije Belgoroda, u blizini granice s Ukrajinom, jedan je srušen iznad Voronježa, a šest iznad Crnog mora, saopćilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prema navodima agencije Ria Novosti.

Prema guverneru belgorodske regije Vjačeslavu Gladkovu, ranjena je i hospitalizirana jedna žena.

Ni Gladkov ni rusko ministarstvo odbrane nisu izvijestili o mogućim štetama.

Izvor: Agencije