Mediji: Obama savjetovao Bidenu da restrukturiše svoju kampanju

Bivši američki predsjednik Barack Obama je tokom privatnog ručka s Joeom Bidenom u Bijeloj kući izrazio zabrinutost zbog potencijalnog političkog uspona bivšeg predsjednika Trumpa.

Obama je predložio Bidenovim savjetnicima da bi kampanja trebala poboljšati svoju organizacijsku strukturu (Reuters)

Bivši američki predsjednik Barack Obama savjetovao je sadašnjem predsjedniku Joeu Bidenu da restrukturiše svoju kampanju, strahujući od ponovnog uspona Donalda Trumpa, njegovog potencijalnog republikanskog protivnika na predsjedničkim izborima 2024, prenosi Anadolija.

Obama je tokom privatnog ručka s Bidenom u Bijeloj kući izrazio zabrinutost zbog potencijalnog političkog uspona bivšeg predsjednika Trumpa, navodi se u izvještaju Wall Street Journala (WSJ), pozivajući se na informacije tri osobe upoznatih s razgovorima.

Obama spomenuo Davida Pouffea

Obama je predložio Bidenovim savjetnicima da bi kampanja trebala poboljšati svoju organizacijsku strukturu slanjem više donositelja odluka u sjedište u Delawareu ili davanjem postojećem osoblju kampanje ovlasti da donose odluke bez prethodnog odobrenja Bijele kuće, navodi WSJ.

U izvještaju se konkretno ne spominju pojedinci koje je Obama predložio, ali je spomenuo Davida Plouffea, njegovog menadžera kampanje iz 2008. godine, kao primjer stratega koji bi mogao pomoći Bidenu.

Tokom kampanje 2020. Obama je aktivno podržavao Bidena kreirajući video zapise u kojima ga podržava i organizujući događaje širom zemlje.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada