Trump uvjeren u pobjedu na izborima

Republikanski milijarder koji sanja o ponovnom izboru u novembru usprkos tome što ima četiri kaznene prijave.

Uprkos svim kontroverzama, ankete Trumpu daju veliku prednost nad dvoje najvećim republikanskim protivkandidatima Haley i DeSantisom (Reuters)

Bivši američki predsjednik Donald Trump kazao je na skupu u Iowi u subotu da će na ovogodišnjim izborima sigurno pobijediti sadašnjeg stanara Bijele kuće Joea Bidena kojeg smatra “najgorim predsjednikom u historiji”, prenosi Hina pozivajući se na AFP.

Tačno na treću godišnjicu napada svojih pristalica na Capitol, Trump je održao dva skupa u Iowi, maloj američkoj državi na srednjem zapadu koja 15. januara prva počinje s republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju.

Republikanski milijarder koji sanja o ponovnom izboru u novembru usprkos tome što ima četiri kaznene prijave, za osam će se dana tako suočiti s biračima po prvi put nakon strmoglavog odlaska s predsjedničke funkcije 20. januara.

Velika prednost među republikancima

Donald Trump je dugom govoru uvjeravao svoje pristalice u Iowi da će “pobijediti po treći put” na predsjedničkim izborima u novembru. On, naime, nikada nije priznao poraz na izborima prije četiri godine i tvrdi da mu ih je Biden “ukrao”.

Opisujući Bidena kao “najgoreg” predsjednika u historiji Sjedinjenih Američkih Država, Trump je pred stotinama pristalica rekao da je država u velikom padu i da joj prijeti nova velika depresija. Sebe pritom smatra posljednjom prilikom za spas.

Uprkos svim kontroverzama, ankete Trumpu daju veliku prednost nad dvoje najvećim republikanskim protivkandidatima Nikki Haley i Ronom DeSantisom.

U Iowi i mnogim konzervativnim državama širom države, ima vrlo lojalnu bazu koja se oglušuje na njegove eskapade i pravne probleme.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada