Rusi uništili 21 ukrajinsku bespilotnu letjelicu

Kako navodi Moskva, dronovi su ciljali Krimski poluotok i nekoliko ruskih regija.

Kijev je intenzivirao zračne napade posljednjih mjeseci u udarima usmjerenim na rusku vojnu infrastrukturu (Reuters)

Ruski sistemi protuzračne odbrane uništili su ili presreli 21 bespilotnu letjelicu koju je lansirala Ukrajina iznad Krimskog poluotoka i nekoliko ruskih regija, izvijestile su u utorak ruske novinske agencije, pozivajući se na Rusko ministarstvo odbrane.

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja na Krimu kojeg je imenovala Moskva, rekao je na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da nije bilo štete od napada na Sevastopolj, najveći grad Krima i glavnu crnomorsku luku.

Bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina su, također, oborene iznad Belgoroda, Brjanska, Kaluge i Tulske oblast, javile su ruske agencije, prenijela je Hina, pozivajući se na Reuters.

Bez štete i povrijeđenih

Krhotine drona pale su na krov zgrade u predgrađu grada Kaluge, administrativnog centra regije Kaluga, ali nije bilo veće štete niti povrijeđenih, rekao je guverner regije Vladislav Šapša na Telegramu.

Reuters nije mogao nezavisno provjeriti izvještaje.

Nije bilo trenutnih komentara iz Ukrajine.

Kijev je intenzivirao svoje zračne napade posljednjih mjeseci u, kako kaže, udarima usmjerenim na rusku vojnu infrastrukturu kako bi potkopao ratne napore Moskve.

Izvor: Agencije