Brigade Al-Qassam bombardirale Tel Aviv i njegova predgrađa

Navedeno je da je izraelska protivzračna odbrana presrela najmanje 12 raketa nakon što su se oglasile sirene u Tel Avivu i njegovim predgrađima.

U Tel Avivu su se oglasile i sirene za uzbunu (EPA)

Brigade Al-Qassam, vojno krilo Hamasa, gađale su raketama Tel Aviv i druge gradove, a oglasile su se i sirene za uzbunu, što je primoralo Izraelce da se sklone u skloništa.

Brigade Al-Qassam izjavile su da su zasule Tel Aviv raketama kao odgovor na izraelske masakre nad civilima, navodi se u saopćenju.

Dopisnik Al Jazeere javio je da su Brigade Al-Qassam ispalile rakete prema izraelskim gradovima s juga Pojasa Gaze.

Dopisnik je izjavio da su se u Tel Avivu i okolnim područjima oglasile sirene za uzbunu, a da su se u gradu čuli zvuci žestokih eksplozija kao posljedica presretanja raketa u zraku.

Izraelska televizija Channel 12 saopćila je da je izraelska protivzračna odbrana presrela najmanje 12 raketa nakon što su se oglasile sirene u Tel Avivu i njegovim predgrađima.

Isti izvor je, također, naveo da su automobili u Rishon LeZionu, na jugu Tel Aviva, pogođeni raketom ispaljenom iz Pojasa Gaze.

Izraelske snage počinile 14 masakra

Izraelska vojska, također, nastavlja bombardirati stambena područja u Gazi na 115. dan agresije, a Ministarstvo zdravstva je izjavilo da je broj poginulih od početka rata porastao na 26.637, dok je broj ranjenih dostigao je 65.387.

Glasnogovornik Ministarstva Ashraf al-Qudra rekao je da je izraelska vojska počinila 14 masakra nad cijelim porodicama u Pojasu Gaze u roku od 24 sata, u kojima je poginulo 215 osoba, a 300 ih je ranjeno.

S druge strane, izraelska vojska je objavila da je u borbama u Pojasu Gaze tokom protekla 24 sata ranjeno šest vojnika, dok je broj poginulih vojnika od početka operacije Potop Al-Aksa dosegao 557, uključujući oko 220 poginulih otkako je počela kopnena ofanziva 27. oktobra prošle godine.

Prema podacima koje je objavila izraelska vojska, 2.771 njen oficir i vojnik ranjen je od 7. oktobra prošle godine.

Izvor: Al Jazeera