Rusija dronovima i raketama napala ključnu infrastrukturu

Rusija i Ukrajina su zadnjih mjeseci pojačale međusobne zračne napade, ciljajući na ključnu vojnu, energetsku i saobraćajna infrastrukturu.

Zračne snage su saopćile da je Rusija napala centralnu regiju Poltave s dvije balističke rakete ispaljene iz balističkog raketnog sustava Iskander i tri rakete zemlja-zrak ispaljene iznad regije Donjecka na istoku (Reuters)

Rusija je pokrenula napade bespilotnim letjelicama i projektilima na ključnu infrastrukturu i civilne ciljeve širom Ukrajine, saopćile su kijevske zračne snage u nedjelju.

Preliminarne informacije nisu pokazale da je u napadima bilo žrtava, objavile su zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, prenosi Hina navode Reutersa.

Rusija i Ukrajina su zadnjih mjeseci pojačale međusobne zračne napade, ciljajući na ključnu vojnu, energetsku i saobraćajnu infrastrukturu.

Vatrogasci se bore s vatrenom stihijom

Zračne snage su saopćile da je Rusija napala centralnu regiju Poltave s dvije balističke rakete ispaljene iz balističkog raketnog sustava Iskander i tri rakete zemlja-zrak ispaljene iznad regije Donjecka na istoku.

Filip Pronin, guverner regije Poltave, napisao je na Telegramu da je napadnuta industrijska lokacija u gradu Kremenčuku, izazvavši požar.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako se vatrogasci bore s požarom.

Jugoistočnije u regiji Zaporižja, guverner Juri Malaško rekao je da je infrastruktura pogođena u napadu dronom. Malaško nije naveo detalje o šteti ili žrtvama.

Ukrajinski sustavi protivzračne odbrane uništili su tokom noći četiri od osam bespilotnih letjelica koje je lansirala Rusija, objavile su zračne snage.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada