Ukrajinski dronovi gađali rusku naftnu rafineriju

Rafineriju je, prema riječima ukrajinskog izvora, dronovima pogodila bezbjednosna služba SBU.

Ukrajinske bespilotne letjelice gađale su naftnu rafineriju koja se nalazi u vlasništvu Rosnjefta na jugu Rusije (Reuters)

Ukrajinske bespilotne letjelice gađale su naftnu rafineriju koja se nalazi u vlasništvu Rosnjefta na jugu Rusije, saopštio je ukrajinski izvor, prenosi Reuters.

Poslije napada izbio je požar tokom noći u izvozno orijentisanim jedinicama u gradu Tuapse, u jugozapadnom dijelu Krasnodarske pokrajine, ali su lokalni ruski zvaničnici rano jutros saopštili da je vatra ugašena, javlja Tanjug.

“Vakumska jedinica je bila u plamenu. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava, niti povrijeđenih”, rekao je načelnik okruga Tuapse Sergej Bojko na Telegramu.

Od najvećeg ruskog proizvođača nafte nije bilo reakcije.

Rafineriju gađala bezbjednosna služba SBU

Rafineriju je, prema riječima ukrajinskog izvora, dronovima pogodila bezbjednosna služba SBU, koja će, kako izvor dodaje, nastaviti da gađa objekte koji obezbjeđuju gorivo za ruske vojnike.

“SBU udara duboko u Rusku Federaciju i nastavlja napade na objekte koji nisu samo važni za rusku privredu, već i na one koji obezbjeđuju gorivo za neprijateljske trupe”, rekao je ukrajinski izvor Reutersu.

Nezvanični Telegram kanali preneli su slike požara, potvrdivši da su za napad na rafineriju odgovorni dronovi.

Godišnji kapacitet pogođene fabrike je 12 miliona tona (240.000 barela dnevno), a u njoj se proizvode nafta, mazut, vakum benzin i dizel sa visokim sadržajem sumpora.

Njene zalihe uglavnom se koriste za snabdijevanje Turske, Kine, Malezije i Singapura.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada