Video: Kamera izraelskog vojnika otkriva žestinu sukoba u Gazi

Na scenama, snimljenim kamerom izraelskog vojnika, može se vidjeti da su izraelske snage bile u zasjedi i direktno gađane u jednoj zgradi u Gazi.

Snimci pokazuju upadanje izraelskih specijalnih snaga u zasjedu palestinskog otpora početkom ovog mjeseca te žestinu sukoba u Pojasu Gaze (Al Jazeera)

Objavljeni su snimci koji pokazuju upadanje izraelskih specijalnih snaga u zasjedu palestinskog otpora početkom ovog mjeseca te žestinu sukoba u Pojasu Gaze, u kojem se odvija rat neviđenih razmjera.

U videu snimljenom kamerom izraelskog vojnika može se vidjeti da su izraelske snage bile u zasjedi te da su direktno gađane u jednoj zgradi u Gazi, kao i velike poteškoće s kojima su se vojnici suočavali kako bi se izvukli iz nastale situacije.

Evidentno je stanje panike među okupatorskim vojnicima tokom ovog sukoba, a može su čuti i vriska, dok dim prekriva prostoriju. Također se vidi kako se jedan vojnik skriva pod dekom.

Dokumentovanje otpora

Početkom januara, Izraelska radiodifuzna kompanija objavila je videosnimak na kojem se čuje vriska okupatorskih vojnika u toku žestokih sukoba sa palestinskim otporom u gradu Beit Hanounu na sjeveru Pojasa Gaze kao i ranjene koji su ležali na tlu.

Tokom „Poplave al-Aksa“ otpor u Gazi obično je dokumentirao svoje operacije protiv okupatorske vojske – gađanje izraelskih vojnika, tenkova i vojnih vozila protupješadijskim granatama, zatim njihove zasjede i snajperske paljbe s ulaza tunela u područjima u koja je okupator uspio prodrijeti.

Izvor: Al Jazeera