Rusija: Uništili smo dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt-Peterburga

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin napisao je na Telegramu da je protivzračna odbrana oborila dron na putu prema prijestolnici i da su njegove krhotine pale na tlo.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin napisao je na Telegramu da nema štete ni povrijeđenih lica u posljednjem napadu ukrajinskih dronova (AFP)

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da je protivzračna odbrana presrela i uništila dva ukrajinska drona, jednog iznad Moskve, a drugog u okolici Sankt-Peterburga.

Iz ministarstva su na platformi Telegram napisali da se incident dogodio oko 1:30 u noći sa srijede na četvrtak.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin ranije je na Telegramu napisao kako je protivzračna odbrana oborila dron na putu prema prijestolnici i da su njegove krhotine pale na tlo, prenosi Hina pisanje Reutersa.

“Nema štete ni povrijeđenih lica”, dodao je.

Ruski projektili pogodili područje Harkova

Najmanje 17 osoba je povrijeđeno, od kojih dvoje teško, nakon što su jučer ruski projektili pogodili stambene zgrade u gradu Harkovu.

Regionalni guverner Oleh Syniehubov rekao je da su dvije rakete S-300 pogodile zgrade u centru drugog najvećeg ukrajinskog grada u utorak kasno, pri čemu je 14 ljudi prebačeno u bolnicu.

“Dvije žene su u teškom stanju”, naveo je u objavi na Telegramu.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov rekao je da su projektili pogodili “tačno tamo gdje nema vojne infrastrukture i tačno tamo gdje se nalaze stambene zgrade“.

Ruske snage napredovale su preko regije Harkov ubrzo nakon invazije na Ukrajinu, ali su potisnute brzim ukrajinskim napredovanjem u septembru 2022. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada