NATO obećao dodatnu vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini

Države članice NATO-a iznijele su planove za pružanje pomoći vrijedne milijarde eura Ukrajini u toku 2024. godine.

Stoltenberg: Dok Moskva pojačava svoje udare na ukrajinske gradove i civile, NATO saveznici jačaju ukrajinsku protuzračnu odbranu (Reuters)

NATO saveznici su na sastanku s Ukrajinom dali do znanja da će nastaviti pružati veliku vojnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć toj zemlji suočenoj s ruskom invazijom koja traje gotovo dvije godine, saopćeno je iz NATO-a u srijedu.

U saopćenju nakon videokonferencije, iz NATO-a je rečeno da su države članice iznijele planove za pružanje pomoći vrijedne milijarde eura Ukrajini u toku 2024. godine, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters.

NATO osuđuje ruske napade na ukrajinske civile

“NATO snažno osuđuje ruske napade raketama i dronovima na ukrajinske civile, uključujući i oružjem iz Sjeverne Koreje i Irana”, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

“Dok Moskva pojačava svoje udare na ukrajinske gradove i civile, NATO saveznici jačaju ukrajinsku protuzračnu odbranu”, dodao je.

Ukrajinu su na ovoj konferenciji predstavljali general-pukovnik Mikola Olešćuk, komandant kijevskih zračnih snaga i zamjenik ministra unutrašnjih poslova Oleksii Serhieiev.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada