Sukobi kartela u Monterreyu: Pronađeno 12 osakaćenih tijela

Užasna otkrića podsjećaju na krvavi period iz prethodne decenije kada su sukobi kartela zahvatili Monterrey, a tijela žrtava ili ostavljana na ulicama, ili su vješana na gradske mostove.

Vlasti su saopštile da su sukobi izgledali kao koordinirani napad i vjerovatno su bili izazvani unutrašnjim sukobima unutar kriminalne grupe sa sjedištem u pograničnoj državi Tamaulipas (EPA)

Osakaćeni leševi i raskomadani dijelovi tijela 12 ljudi pronađeni su na sedam lokacija širom gradskog područja Monterreya, industrijske prijestolnice Meksika, nakon novog talasa nasilja koje je uznemirio stanovnike ovog grada.

Ova užasna otkrića podsjećaju na krvavi period iz prethodne decenije kada su sukobi kartela zahvatili Monterrey, a tijela žrtava ili ostavljana na ulicama, ili su vješana na gradske mostove, javlja Reuters.

Takva brutalnost se danas uglavnom manje primjenjuje u tom gradu koji nedavno izabran za lokaciju nove fabrike automobila Tesla.

Koordinirani napad

Vlasti su saopštile da su sukobi izgledali kao koordinirani napad i vjerovatno su bili izazvani unutrašnjim sukobima unutar kriminalne grupe sa sjedištem u pograničnoj državi Tamaulipas.

“Iz poruka koje su ostavljene (kod tijela) može se zaključiti da postoji korelacija (sa unutrašnjim sukobima)”, rekao je Pedro Hardon, državni tužilac odgovarajući na pitanja novinara.

Fotografije navodno pronađenih poruka kruže u lokalnoj štampi, a na društvenim mrežama se sugerira da su ubistva izvršili pripadnici sjeveroistočnog kartela u znak odmazde za navodne infiltracije u njihovu organizaciju, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije