Macron obećao 150 miliona dolara Fondu za poljoprivredni razvoj

IFAD je agencija Ujedinjenih nacija sa sjedištem u Rimu koja se bavi rješavanjem problema siromaštva i gladi u ruralnim područjima država u razvoju.

Francuska je odlučila biti domaćin i organizator 13. nadopune IFAD-a i sada pokreće inicijativu za doprinose (Reuters)

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron obećao je 150 miliona američkih dolara Međunarodnom fondu za poljoprivredni razvoj (IFAD) za borbu protiv siromaštva i klimatskih promena u ruralnim oblastima.

Francuska je odlučila biti domaćin i organizator 13. nadopune IFAD-a i sada pokreće inicijativu za doprinose tako što će sama izdvojiti sredstva, kazao je Macron u videoporuci tokom dobrotvornog koncerta koji je u američkom New Yorku organizirala neprofitna organizacija Global Citizen.

Sredstva i za obrazovanje

Reuters navodi kako je IFAD agencija Ujedinjenih nacija sa sjedištem u Rimu koja se bavi rješavanjem problema siromaštva i gladi u ruralnim područjima država u razvoju.

Francuska se, također, obavezala da će dati 40 miliona eura globalnom fondu UN-a za obrazovanje u vanrednim situacijama i produženim krizama Obrazovanje ne može da čeka (ECW), u periodu od 2023. do 2026. godine, rekla je Chrysoula Zacharopoulou, francuska državna tajnica za razvoj i međunarodna partnerstva.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada