London: Policija istražuje optužbe iznijete na račun Russella Branda

Metropoliten policija saopštila je danas da istražuje brojne optužbe o seksualnim deliktima koje su iznijete na račun komičara Russella Branda.

Youtube je prošle nedjelje saopštio da su kanali za reklamiranje Russella Branda suspendovani do daljeg zbog (Reuters)

Londonska Metropoliten policija saopštila je danas da istražuje brojne optužbe o seksualnim deliktima koje su iznijete na račun komičara Russella Branda, javlja Tanjug.

“Policija je primila više navoda o seksualnim napadima u Londonu”, navodi se u saopštenju, prenosi britanski Telegraf.

Dodaje se da je policija primila veliki broj optužbi nakon istraživanja televizije Channel 4 i lista Sunday Times.

“Takođe smo primili niz optužbi o seksualnim deliktima počinjenim na drugim mjestima u zemlji i istražićemo ih. Nijedan prekršaj nije novijeg datuma”, navode iz londonske policije.

Brand odbacuje sve optužbe. Youtube je prošle nedjelje saopštio da su kanali za reklamiranje Russella Branda suspendovani do daljeg zbog “kršenja politike odgovornosti”.

Aktivan na YouTubeu

Kako se navodi, ta mjera je preduzeta kako bi se zaštitili korisnici platforme.

“Ako kreatorovo ponašanje van platforme šteti našim korisnicima, zaposlenima ili ekosistemu, mi preduzimamo mjere”, rekao je portparol Youtubea i dodao da se odluka odnosi na “sve kanale koji mogu da budu u vlasništvu ili kojima upravlja Brand”.

Taj potez YouTubea uslijedio je nakon što su se pojavili navodi da je Brand između 2006. i 2013. godine seksualno uznemiravao i silovao nekoliko žena i nakon što je otkazana njegova turneja “Bipolarisation”.

Brand je posljednjih godina na svom YouTube kanalu, gdje ima 6,6 miliona pretplatnika, postavljao video-zapise o duhovnosti, politici protiv establišmenta i odnedavno NLO.

Pored glavnog kanala, ima još tri – ‘Buđenje sa Russelom’, ‘Ostanite slobodni sa Russelom’ i ‘Fudbal je fin’.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada