Kandidat za američkog predsjednika za ukidanje Ministarstva obrazovanja

Vivek Ramaswamy je reagirao na izjavu ministra Cardone koji je rekao kako nema poštovanja prema roditeljima koji se ponašaju ‘kao da znaju šta je dobro za djecu’.

Bez izvinjenja ću zatvoriti Ministarstvo obrazovanja SAD-a i iskoristiti njegov budžet od 80+ milijardi dolara za sigurnost u školama, najavio je Ramaswamy (Reuters)

Kandidat Republikanske stranke za predsjedničku nominaciju Vivek Ramaswamy poručio je kako će, ako bude izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, ukinuti Ministarstvo obrazovanja i njegov budžet preusmjeriti na, između ostalog, sigurnost u školama.

“Roditelji znaju šta je najbolje za njihovu djecu, a ne ministar obrazovanja (Miguel) Cardona. Bez izvinjenja ću zatvoriti Ministarstvo obrazovanja SAD-a i iskoristiti njegov budžet od 80+ milijardi dolara za sigurnost u školama, izbor škole i strukovne programe, umjesto da namećem toksične ideologije djeci”, naveo je Ramaswamy na društvenoj mreži X (Twitter).

Poštovanje ministra prema roditeljima

Ramaswamy je reagirao na izjavu ministra Miguela Cardone koji je rekao kako nema previše poštovanja prema roditeljima koji se ponašaju “kao da znaju šta je dobro za djecu”.

“Nemam previše poštovanja prema roditeljima koji su se loše ponašali na sastancima školskog odbora. Oni se ponašaju kao da znaju šta je dobro za djecu”, izjavio je američki ministar za AP.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada