YouTube blokirao dotok novca Russellu Brandu

Četiri žene optužile su britanskog glumca i komičara Russella Branda za seksualno zlostavljanje, uključujući silovanje, između 2006. i 2013. godine.

BBC je saopćio da je uklonio neke emisije s Brandom sa svojih platformi iPlayer i Sounds (EPA)

YouTube je objavio u utorak da je onemogućio da Russell Brand zarađuje na svom online kanalu nakon što je britanski glumac i komičar optužen za niz seksualnih napada.

List Sunday Times i dokumentarna emisija TV kanala Channel 4 “Dispatches” objavili su prije nekoliko dana da su četiri žene optužile 48-godišnjaka za seksualno zlostavljanje, uključujući silovanje, između 2006. i 2013. godine, prenosi Hina.

Optužbe o Brandu izazvale su šok u britanskim medijima i dominiraju naslovnicima otkako su se pojavile u subotu.

BBC je u utorak saopćio da je uklonio neke emisije s Brandom sa svojih platformi iPlayer i Sounds.

Kršenje politike

Brand, jedan od najistaknutijih britanskih komičara i televizijskih voditelja, negira optužbe i tvrdi da nikada nije imao seks bez pristanka.

Bivši suprug američke pjevačice Katy Perry posljednjih godina fokusirao se na svoj YouTube kanal na kojem ima milione pretplatnika.

Nedavni videozapisi uključivali su intervju s bivšim voditeljem Fox Newsa Tuckerom Carlsonom i rasprave o svemu od COVID-a do NLO-a, cenzure i dobrobiti.

YouTube, u vlasništvu Googleove matične kompanije Alphabet Inc, saopćio je da je suspendirao monetizaciju na Brandovom kanalu nakon što je on prekršio njihovu politiku.

“Ako autorovo ponašanje izvan platforme šteti našim korisnicima, zaposlenicima ili ekosistemu, poduzimamo mjere da ih zaštitimo”, rekao je glasnogovornik YouTubea.

Izvor: Agencije