SAD: Pronađeni ostaci ‘nestalog’ vojnog aviona F-35

Olupina aviona vrijednog 100 miliona dolara, koji je nestao u nedjelju popodne, otkrivena je u ruralnom okrugu Williamsburg.

Američki borbeni avion F-35 nestao je u nedjelju u Južnoj Karolini pošto se pilot katapultirao (Reuters)

Američki vojni zvaničnici saopćili su da su pronađeni ostaci vojnog aviona F-35 koji je nestao nakon što se pilot katapultirao iznad savezne države Južna Karolina, prenosi Tanjug pozivajući se na BBC.

Olupina aviona vrijednog 100 miliona dolara, koji je nestao u nedjelju popodne, otkrivena je u ruralnom okrugu Williamsburg, saopćile su vlasti. U saopćenju, vojni zvaničnici su naveli da su ostaci pronađeni “dva sata sjeveroistočno od vojne baze Charleston”. Pronađeni ostaci potvrđeni su kao olupina nestalog aviona, rekao je glasnogovornik vojske za BBC.

“Nesreća je trenutno pod istragom i nismo u mogućnosti saopćiti više detalja, kako bi sačuvali integritet istražnog procesa”, saopćila je američka vojska u ponedeljak nakon završetka potrage.

Pilot u stabilnom stanju

Od javnosti je zatraženo da se drži podalje od tog područja, kako bi istražitelji mogli nesmetano uraditi svoj posao.

Američki borbeni avion F-35 nestao je u Južnoj Karolini pošto se pilot katapultirao, a vojni zvaničnici pozvali su tada građane da im pomognu u pronalaženju “nevidljive” letjelice.

Pilot je iskočio tokom nezgode sigurno i nalazi se u stabilnom stanju u bolnici, prenio je ranije Guardian.

Izvor: Agencije