Meloni: Legalne migracije neće riješiti demografsku krizu

Neke legalne migracije mogu koristiti evropskim ekonomijama, ali migracije nisu rješenje za evropsku demografsku krizu, rekla italijanska premijerka.

Koalicija Giorgie Meloni, koja je došla na vlast prošle godine, gurala je nacionalističku agendu (EPA)

Neke legalne migracije mogu koristiti evropskim ekonomijama, ali migracije nisu rješenje za evropsku demografsku krizu, izjavila je italijanska premijerka Giorgia Meloni.

Obraćala se na sastanku na vrhu o demografiji u Budimpešti, čiji je domaćin bio desničarski nacionalistički mađarski premijer Viktor Orban, dugogodišnji politički prijatelj, prenosi Hina.

“Mislim da kvota legalne migracije… dati pozitivan doprinos našim ekonomijama, ali i dalje sam uvjerena da bi bilo odgovornije da evropskim građanima povjerimo rješenje za krizu evropskog sistema socijalne zaštite”, rekla je Meloni.

Nacionalistička agenda

Koalicija Giorgie Meloni, koja je došla na vlast prošle godine, gurala je nacionalističku agendu, koja uključuje strog pristup migraciji, obećanje poticaja za italijanski rekordno nizak natalitet, zakone protiv LGBT roditeljstva i protiv uporabe stranih riječi u službenim dokumentima.

“Živimo u doba u kojemu je sve što nas definira napadnuto”, kazala je Meloni, dodavši da je odbrana tradicionalnog modela porodice i Boga dio “velike bitke” za zaštitu čovječanstva i prava ljudi.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada