Izraelske snage ubile trojicu palestinskih mladića na Zapadnoj obali

Organizacija islamske saradnje (OIC) oštro je osudila ubistvo trojice Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali koje su usmrtie izraelske snage.

Zapadna obala, Eksplozija, Vojska
Izraelska vojska otvorila je vatru i ubila trojicu palestinskih mladića u blizini grada Arraba na okupiranoj Zapadnoj obali (Reuters)

Organizacija islamske saradnje (OIC) oštro je osudila ubistvo trojice Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali koje su usmrtie izraelske snage, javlja Anadolija.

U saopštenju OIC-a pucnjava i ubistvo trojice Palestinaca u vozilu u blizini Jenina na Zapadnoj obali opisani su kao “užasan zločin”.

Također se osuđuju napadi fanatičnih jevrejskih doseljeničkih kriminalnih bandi na Palestince i njihov teritorij a Zapadnoj obali.

U saopštenju se navodi da je Izrael odgovoran za posljedice kontinuiranih napada na Palestince, te je upućen apel međunarodnoj zajednici da spriječi izraelske zločine na palestinskim teritorijama.

Zapadna obala poprište je čestih racija izraelske vojske

Izraelska vojska otvorila je vatru i ubila trojicu palestinskih mladića u blizini grada Arraba na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ministarstvo zdravstva Palestine saopćilo je da se incident dogodio kasno sinoć.

S druge strane, izraelska vojska saopćila je da su njene snage eliminisale “naoružanu ćeliju“ u oblasti Jenina na sjeveru Zapadne obale.

Incident se dogodio nekoliko sati nakon što je u Tel Avivu ubijen policajac. Izraelske snage ubile su osumnjičenog za taj napad.

Od početka ove godine, okupirana Zapadna obala poprište je čestih racija izraelske vojske radi hapšenja “traženih“ Palestinaca.

Izvor: Agencije