Trump se izjasnio da nije kriv za pokušaj poništavanja rezultata izbora u Georgiji

Trump neće morati da se pojavi na saslušanju koje je sudija Višeg suda okruga Fulton Scott McAfee zakazao za sljedeću sedmicu.

Bivši predsjednik i još 18 drugih optuženi su ranije ovog mjeseca po optužnici od 41 tačke u kojoj je opisana navodna šema da se potkopa volja glasača u Georgiji (AP)

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjasnio se da nije kriv po optužnici za navodni pokušaj poništavanja rezultata izbora 2020. godine u saveznoj državi Georgiji, javlja Tanjug.

Sudski podnesak od četvrtka, koji je potpisao Trump, glasi: “Kao što dokazuje moj potpis ispod, ovime se odričem službene optužbe i izjašnjavam se da NISAM KRIV prema optužnici u ovom slučaju.”

To znači da Trump neće morati da se pojavi na saslušanju koje je sudija Višeg suda okruga Fulton Scott McAfee zakazao za sljedeću sedmicu, prenosi AP.

Četiri optužnice protiv Trumpa

Bivši predsjednik i još 18 drugih optuženi su ranije ovog mjeseca po optužnici od 41 tačke u kojoj je opisana navodna šema da se potkopa volja glasača u Georgiji gdje je pobjedio Joe Biden.

Protiv Trumpa su ove godine podignute četiri optužnice, od kojih se dvije odnose na navodni pokušaj da se ponište rezultati prethodnih predsjedničkih izbora.

Izvor: Agencije