Sjeverna Koreja ispalila najmanje dvije balističke rakete u more

Sjeverna Koreja ispalila je najmanje dvije balističke rakete kratkog dometa u more, saopštila je vojska Južne Koreje.

Do ovog lansiranja došlo je dan uoči zavreštka 11-dnevnih kombinovanih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD-a, koje je Pjongjang ranije osudio (Reuters)

Sjeverna Koreja ispalila je najmanje dvije balističke rakete kratkog dometa u more, saopštila je vojska Južne Koreje, svega nekoliko sati nakon što su Sjedinjene Američke Države rasporedile bombardere B-1B u sklopu vojnih vježbi, prenosi Tanjug.

Pored toga, japansko ministarstvo odbrane saopštilo je da se sumnja da je najmanje jedna balistička raketa Sjeverne Koreje ispaljena, a japanski mediji su javili da su dvije rakete ispaljene i da su pale izvan japanske Ekskluzivne ekonomske zone (EEZ), prenosi Reuters.

Vojne vježbe Južne Koreje i SAD-a

Do ovog lansiranja došlo je dan uoči zavreštka 11-dnevnih kombinovanih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD-a, koje je Pjongjang ranije osudio.

”Naša vojska pojačala je nadzor i budnost u pripremama za dodatne provokacije i održava punu spremnost, kroz blisku saradnju između Južne Koreje i SAD-a”, navodi se u saopštenju Zajedničkog štaba južnokorejskog generalštaba.

Bombarderi B-1B izveli su ranije danas odvojene zračne vježbe sa ratnim avionima iz Južne Koreje i Japana.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada