Video: Žrtve u padu spasilačkog helikoptera na naselje na Floridi

Dvije osobe su poginule, a četiri povrijeđene kada se helikopter spasilačke službe srušio na stambeno naselje u američkoj saveznoj državi Floridi.

Medicinski spasilački helikopter se zapalio i raspao ubrzo nakon polijetanja u ponedjeljak, prije nego što se srušio na stambeni kompleks u blizini grada Fort Lauderdale (AP)

Dvije osobe su poginule, a četiri povrijeđene kada se helikopter spasilačke službe srušio na stambeno naselje u američkoj saveznoj državi Floridi.

Medicinski spasilački helikopter se zapalio i raspao ubrzo nakon polijetanja u ponedjeljak, prije nego što se srušio na stambeni kompleks u blizini grada Fort Lauderdale, prenosi Tanjug agenciju AP.

Poginule su dvije osobe – kapetan letjelice i jedan stanar, a povrijeđene su četiri – dvije iz letjelice i dvije iz apartmanskog naselja, saopštile su vlasti.

Kapetan zračne vatrogasne službe, četrdesetdevetogodišnji Terryson Jackson i jedna žena poginuli su kada je helikopter pao na krov stambenog kompleksa.

Najava pada

Iz kancelarije šerifa okruga Broward je saopšteno da su četvoro povrijeđenih prebačeni u bolnicu i da se očekuje da će preživjeti.

Saopšteno je da su članovi posade, čak i dok su u kontaktu sa kontrolnim tornjem pokušavali da spase helikopter, radio vezom zvali bolničare u hitnoj medicinskoj pomoći da najave da će dovesti pacijenta.

“Govorimo o karakteru ovih ljudi. Dok su se borili za svoje živote, razmišljali su o nekom drugom”, izjavio je šerif Gregory Tony.

Nacionalni odbor za sigurnost saobraćaja SAD-a istražuje nesreću.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada