Otkako se predao u zatvoru, Trump prikupio 7,1 milion dolara u kampanji

Veliki dio sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i frižideri za piće sa slikom Trumpovog namrgođenog lica.

Veliki dio sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i frižideri za piće sa slikom Trumpovog namrgođenog lica (Reuters)

Tim za predizbornu kampanju Donalda Trumpa saopštio je da je prikupio 7,1 milion dolara otkako se bivši američki predsjednik predao u zatvoru u Atlanti u američkoj državi Georgiji, nakon čega je pušten uz kauciju.

Kako se navodi, veliki dio sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i frižideri za piće sa slikom Trumpovog namrgođenog lica dok se predaje u zatvoru, prenio je Tanjug, pozivajući se na BBC.

Trump je prikupio gotovo 20 miliona dolara za tri sedmice od podizanja optužnica u slučajevima nereda u Georgiji i na Capitolu.

Odmah nakon hapšenja u Georgiji u petak, Trump je prikupio 4,18 miliona dolara, što je, kako je naveo njegov tim, najveća suma prikupljena za 24 sata u njegovoj dosadašnjoj kampanji.

Prodaja robe online

Osim što se prodavala roba online, Trumpov tim je slao poruke pristalicama da daju sredstva.

Trump je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, a optužen je za zavjeru u vezi sa pokušajem da poništi rezultate predsjedničkih izbora u Georgiji 2020. godine.

Trump se suočava i sa tri druge optužnice dok vodi kampanju za predsjedničke izbore 2024. godine.

Bivši predsjednik ih sve negira i tvrdi da su slučajevi protiv njega politički motivisani jer on vodi trku za republikansku nominaciju da bi se suprotstavio aktuelnom predsjedniku demokrati Joeu Bidenu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada