Osmoro republikanaca učestvuje na prvoj predizbornoj debati u SAD-u

Republikanski nacionalni komitet saopštio je da se ukupno osam kandidata za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke kvalifikovalo za prvu predizbornu debatu u Milwaukeeju.

Guverner Floride Ron DeSantis je prema anketama jedan od glavnih favorita (EPA)

Republikanski nacionalni komitet (RNC) saopštio je da se ukupno osam kandidata za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke kvalifikovalo za prvu predizbornu debatu u Milwaukeeju, u američkoj saveznoj državi Wisconsin, prenosi Tanjug.

U debati će učestvovati guverner Floride Ron DeSantis, bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley, bivši potpredsjednik SAD-a Mike Pence, bivši guverner Nju Džersija Chris Christie, senator Južne Karoline Tim Scott, konzervativni preduzetnik Vivek Ramaswamy, guverner Sjeverne Dakote Doug Burgum i bivši guverner Arkanzasa Asa Hutchinson, prenosi portal Hill.

Trump neće učestvovati u debati

Uprkos tome što je ispunio zahtjeve potrebne da bi se kvalifikovao za učešće u debati, njoj se neće pridružiti Donald Trump koji će, umjesto toga, dati intervju jednom od najpopularnijih američkih voditelja Tuckeru Carlsonu.

Da bi se kvalifikovali za učešće u debati, kandidati su morali da ispune uslove RNC i da potpišu izjavu u kojoj obećavaju da će podržati republikanskog kandidata za predsjednika.

Debatu će voditi novinari konzervativnog Fox Newsa, a počet će u srijedu u 21 sat po lokalnom vremenu.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada