Prigožin objavio prvi video nakon pobune, nagovijestio da je u Africi

Moglo se vidjeti kako Prigožin stoji u pustinjskom području u maskirnoj uniformi i s puškom u rukama.

Budućnost Wagnera i Prigožina je nejasna otkad je izveo kratku pobunu protiv ruskog odbrambenog establišmenta krajem juna (Reuters)

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin objavio je u ponedjeljak svoje prvo video obraćanje nakon kratke pobune s kraja juna, pojavivši se u video snimku vjerovatno snimljenom u Africi, koji je objavio na Telegramu na kanalu koji se povezuje sa skupinom Wagner, javlja Hina.

Moglo se vidjeti kako Prigožin stoji u pustinjskom području u maskirnoj uniformi i s puškom u rukama. U daljini su se nazirali naoružani muškarci i kamionet.

Iako Reuters nije uspio geolocirati ili potvrditi datum videa, Prigožinovi komentari i neki postovi na provagnerovim kanalima dali su naslutiti da je snimano u Africi.

“Temperatura je plus 50 – sve je kako nam se sviđa. Wagner PMC čini Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku – slobodnijom. Pravda i sreća – za afričke ljude, zagorčavamo život ISIL-u i Al-Kaidi i drugim banditima”, napisao je Prigožin uz video.

Nejasna budućnost Wagnera

Potom je rekao da Wagner regrutira ljude i da će grupa “ispuniti zadatke koji su postavljeni.” Uz video je objavljen broj telefona za one koji se žele pridružiti grupi.

Budućnost Wagnera i Prigožina je nejasna otkad je izveo kratku pobunu protiv ruskog odbrambenog establišmenta krajem juna, a Kremlj je rekao da će on i još neki borci koji su se borili u nekim od najtežih bitaka u Ukrajini otići u Bjelorusiju.

Od pobune, neki vagnerovci su prešli u Bjelorusiju i započeli s obučavanjem tamošnje vojske. U komentarima objavljenim krajem jula, Prigožin je također rekao da je Wagner spreman dodatno povećati svoju prisutnost u Africi.

Izvor: Agencije