Broj stradalih u sukobima u Tripoliju povećan na 55

Borbe koje su izbile kasno u ponedeljak smirile su se nakon što je jedna strana jučer oslobodila komandanta čije je zarobljavanje izazvalo okršaj.

Specijalne snage za odvraćanje i 444. brigada su dvije najsnažnije vojne jedinice u Tripoliju i njihov sukob potresao je kvartove u cijeloj prijestolnici Libije (Reuters)

Broj poginulih u sukobima dvije najmoćnije oružane frakcije u glavnom gradu Libije, Tripoliju porastao je na 55, saopćili su danas lokalni zvaničnici, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na AP.

Iz hitne pomoći u Tripoliju naveli su kako je povrijeđeno 146 osoba.

Do sada je više stotina porodica evakuirano iz okruga pogođenih nasiljem. Borbe koje su izbile kasno u ponedeljak smirile su se nakon što je jedna strana jučer oslobodila komandanta čije je zarobljavanje izazvalo okršaj.

Najjače oružane trupe

Specijalne snage za odvraćanje i 444. brigada su dvije najsnažnije vojne jedinice u Tripoliju i njihov sukob potresao je kvartove u cijeloj prijestolnici Libije, prenosi Reuters.

Borbe su počele nakon što su Specijalne snage za odvraćanje, koje kontrolišu glavni aerodrom Mitiga u Tripoliju, zarobile komandanta 444. brigade Mahmuda Hamzu, koji je pokušao napustiti Tripoli.

Specijalne snage za odvraćanje oslobodile su Hamzu i predale ga trećoj oružanoj grupi koja nije bila uključena u borbe.

Izvor: Agencije