Najmanje 35 poginulih u eksploziji na benzinskoj pumpi u Dagestanu

Deset od oko 60 ljudi povrijeđenih u požaru i eksploziji u Dagestanu je u kritičnom stanju, prema ruskim zvaničnicima.

Vatrogasna vozila na mjestu požara i eksplozije na benzinskoj pumpi u gradu Mahačkala, Rusija, 14. avgusta 2023. [Reuters]

Broj poginulih u eksploziji na benzinskoj pumpi u južnoj ruskoj regiji Dagestan povećao se na 35, a desetine su povrijeđene, izvijestili su ruski mediji pozivajući se na regionalne zdravstvene vlasti.

Požar je izbio u radionici za popravku automobila na autoputu u glavnom gradu Dagestana Mahačkali, koji se nalazi na Kaspijskom moru, u ponedjeljak navečer i izazvao je eksplozije koje su se proširile na obližnju benzinsku stanicu, rekli su zvaničnici ranije u utorak.

“Ovdje je kao rat”, rekao je svjedok novinskoj agenciji Reuters.

Broj povrijeđenih popeo se na oko 66, od kojih je deset u kritičnom stanju, objavila je novinska agencija RIA citirajući zamjenika ruskog ministra zdravlja Vladimira Fisenka.

Trinaest ranjenih su djeca, javio je Interfax pozivajući se na ministarstvo zdravlja Dagestana.

Avion je poslat u Mahačkalu da evakuiše teško povrijeđene u Moskvu, saopštilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Eksplozija se dogodila u 21:40 po lokalnom vremenu u ponedjeljak navečer, rekao je Sergej Melikov, šef administracije Dagestana na Telegramu.

“Istražujemo razloge eksplozije”, dodao je.

(Al Jazeera)

Vatrogascima je trebalo više od tri i po sata da ugase vatru, javila je državna novinska agencija TASS pozivajući se na saopštenje ruske službe za vanredne situacije.

Izvor: Agencije