David Weiss posebni tužitelj u istrazi protiv Bidenovog sina

Zanimljivo je da je Davida Weissa nominirao predsjednik Trump 2017. godine, a nominacija je potvrđena u Senatu, koji je bio kontrolom republikanaca.

Hunter Biden se izjasnio krivim u optužbama za manje prekršaje povezane zbog neplaćanja poreza (AFP)

Ministar pravosuđa Merick Garland imenovao je Davida Weissa za posebnog tužitelja u istrazi oko navodnog kršenja zakona Huntera Bidena, javio je Al Jazeerin reporter Ivica Puljić.

“Weiss će biti odgovoran da aktualnu istragu protiv sina predsjednika Bidena, kao i za za sve slučajeve koji se mogu pojaviti tijekom istrage”, navodi su u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

David Weiss, koji je aktivni tužitelj u slučaju Hunter Biden u saveznoj državi Deleware, gdje obitelj Biden živi, postavljanjem za posebnog tužitelja imat će mnogo veće ovlasti nego do sada.

Zanimljivo je da je Davida Weissa nominirao predsjednik Trump 2017. godine, a nominacija je potvrđena u Senatu, koji je bio kontrolom republikanaca.

Konfuzija tokom sudskog procesa

Hunter Biden se izjasnio krivim u optužbama za manje prekršaje povezane zbog neplaćanja poreza.

Međutim, prošlog je mjeseca, tijekom sudskog procesa o nagodbi, došlo do konfuzije zbog odvojene optužbe o nošenju oružja.

Republikanci optužuju Huntera Bidena za korupciju u poslovanju s kineskim kompanijama navodeći da je u sve umiješan i predsjednik Biden.

Nijedan dokaz još nije pronađen da se potvrde optužbe za korupciju na račun predsjednika Bidena, ali to ne spriječava republikanske zakonodavce da prijete kako će uskoro otpočeti proces opoziva predsjednika Bidena u Kongresu.

Izvor: Al Jazeera

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada