Istraživanje: Trumpa podržava najveći broj republikanaca

U rezultatima istraživanja se navodi da Trump ima podršku 54 posto republikanskih glasača, dok bi za DeSantisa glasalo njih 17 procenata.

Velika većina republikanaca, 58 posto, rekla je kako je Trump kandidat koji može pobijediti aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Bidena (Reuters)

Donald Trump dominira nad svojim rivalima za republikansku predsjedničku nominaciju, s obzirom na to da razlika između njega i drugoplasiranog guvernera Floride Rona DeSantisa iznosi 37 procenata, pokazuje novo istraživanje New York Timesa i Koledža Siena.

Kako prenosi Tanjug, u rezultatima istraživanja se navodi da Trump ima podršku 54 posto republikanskih glasača, dok bi za DeSantisa glasalo njih 17 procenata. Svi ostali kandidati imaju podršku od tri procenta republikanaca i manju.

Pobjeda nad Bidenom

Prema pisanju američkog lista, Trump je u vodstvu u skoro svakoj demografskoj grupi i regiji, i u svim ideološkim krilima stranke.

“Trump vodi sa velikom razlikom među muškarcima i ženama, mlađim i starijim glasačima, umjerenim i konzervativnim biračima, onima koji imaju završen fakultet i onima koji nemaju, u gradovima, predgrađima i ruralnim područjima”, navodi New York Times.

Istovremeno, velika većina republikanaca, 58 posto, rekla je kako je Trump kandidat koji može pobijediti aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada