Trump u 2023. potrošio na suđenja 40 miliona dolara iz fonda Politička akcija

Izdaci za pravne troškove podstakli su tužilaštvo da preispita mogućnost potencijalnog sukoba interesa između Trumpa i svjedoka.

Trump se suočava sa desecima federalnih optužbi (AP)

Američki list Washington Post objavio je da se očekuje da će bivši predsjednik SAD-a Donald Trump obavijestiti svoj Odbor za političku akciju (PAC) kako je u prvoj polovini godine potrošio oko 40 miliona dolara, na troškove sudskih procesa koji se vode protiv njega i njegovih savjetnika.

New York Times je posebno izvijestio da je organizacija PAC tražila da joj se vrati 60 miliona dolara koje je pozajmila drugoj organizaciji koja podržava Trumpa, glavnog republikanskog predsjedničkog kandidata za izbore 2024. godine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Pozivajući se na insajdere koji su upoznati sa ovom situacijom, Washington Post je naveo da su izdaci PAC-a za pravne troškove podstakli tužilaštvo da preispita mogućnost potencijalnog sukoba interesa između Trumpa i svjedoka u postupcima koji se vode protiv njega.

Mnogobrojne optužbe

Očekuje se da će Trumpova organizacija PAC u podnesku otkriti kako je potrošeno 40,2 miliona dolara za pravne troškove.

Trump se suočava sa desecima federalnih optužbi na Floridi zbog čuvanja povjerljivih državnih dokumenata u svom domu, ali i sa optužbama u New Yorku, nakon istrage povodom tajne isplate i potkupljivanja porno zvijezde Stormy Daniels.

Izvor: Agencije