Prigožin: U budućnosti nove regrutacije Wagnera u ime velike Rusije

Ruska vojna organizacija Wagner trenutno ne regrutuje nove borce, ali je vjerovatno da će to učiniti u budućnosti, rekao je Jevgenij Prigožin.

Budućnost Wagnera i Prigožina je nejasna od kako je krajem juna došlo do kratkotrajne pobune protiv ruskog vojnog establišmenta (Reuters)

Šef ruskih plaćenika Wagner Jevgenij Prigožin saopštio je, u ponedjeljak u objavljenoj glasovnoj poruci, da njegova vojna organizacija trenutno ne regrutuje nove borce, ali je vjerovatno da će to učiniti u budućnosti.

Budućnost Wagnera i Prigožina je nejasna od kako je krajem juna došlo do kratkotrajne pobune protiv ruskog vojnog establišmenta, a zvanični Kremlj kasnije odobrio da Prigožin i neki od njegovih boraca, koji su učestvovali u nekim od najžešćih bitaka u Ukrajini, odu u Bjelorusiju, prenio je Tanjug, pozivajući se na Reuters.

‘Definišemo naredne zadatke’

Uprkos svemu, Prigožin je pozvan na sastanak sa Vladimirom Putinom samo pet dana nakon pobune, a prošle sedmice je fotografisan u Sankt Peterburgu, gdje je ruski predsjednik bio domaćin liderima afričkih zemalja tokom rusko-afričkog samita.

„Danas definišemo naše naredne zadatke čiji je okvir sve jasniji. Bez sumnje, to su zadaci koji će biti izvršeni u ime velike Rusije”, poručio je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Grej Zoni, Telegram kanalu povezanom sa organizacijom Wagner.

Izvor: Agencije