Trump: Podizanje optužnice protiv mene dodatno bi uništilo Ameriku

Bivši američki predsjednik Donald Trump saopštio je da su njegovi advokati imali ‘produktivan sastanak’ sa predstavnicima ministarstva pravde.

Trump se bori za kandidaturu republikanaca na predsjedničkim izborima u SAD-u 2024. godine (Reuters)

Bivši američki predsjednik Donald Trump saopštio je u četvrtak da su njegovi advokati imali “produktivan sastanak” sa predstavnicima ministarstva pravde, dodavši da bi podizanje optužnice protiv njega “dodatno uništilo” Sjedinjene Američke Države.

“Moji advokati su jutros imali produktivan sastanak sa ministarstvom pravde, detaljno im objasnivši da nisam uradio ništa loše, kao i da bi podizanje optužnice protiv mene samo dodatno uništilo našu zemlju”, napisao je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social, prenosi Tanjug.

On je dodao da tokom sastanka nije dato nikakvo upozorenje njegovom timu.

“Ne vjerujte lažnim vijestima”, poručio je Trump, koji se bori za kandidaturu republikanaca na predsjedničkim izborima u SAD-u 2024. godine.

Meta istrage

Prethodno su američki mediji objavili da su se Trumpovi advokati sastali sa predstavnicima ministarstva pravde i specijalnim istražiteljem Jackom Smithom, na dan kada se sastaje velika porota kako bi istražila pokušaje bivšeg predsjednika da poništi poraz na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Američka televizija NBC objavila je da je Trumpov tim obaviješten da će protiv njega biti podignuta optužnica.

Trump je 18. jula objavio da je primio pismo od Smitha u kojem se navodi da je on meta njegove istrage, koja se odnosi na događaje koji su doveli do upada Trumpovih pristalica u Capitol 6. januara 2021. godine.

Izvor: Agencije