Izraelski vojnici ranili 13 Palestinaca

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da su četiri Palestinca povrijeđena bojevim mecima, a devet je povrijeđeno gelerima.

Izraelske snage nastavile su s napadima na druge gradove na Zapadnoj obali (Reuters - Ilustracija)

U napadu izraelskih vojnika na kamp Nour al-Shams u sjevernom gradu Tulkarimu, na okupiranoj Zapadnoj obali, povrijeđeno je 13 Palestinaca, javlja agencija Anadolija.

Prema palestinskoj službenoj novinskoj agenciji WAFA, izraelske snage su ujutro upale u kamp Nur Shams u Tulkarimu u pratnji buldožera. Vojnici su zatvorili ulaze i opkolili kamp.

Pucnjava se čula iz ulice Nablus na ulazu u kamp, koji je opsjedalo desetine vojnih vozila. Izbila je tuča između stanovnika tog područja i izraelske vojske.

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da su četiri Palestinca povrijeđena bojevim mecima, a devet je povrijeđeno gelerima.

Iz palestinskog Crvenog polumjeseca navedeno je da izraelski vojnici nisu dozvolili medicinskim timovima da uđu u kamp kako bi pružili pomoć povrijeđenim Palestincima.

Trudnica u vozilu hitne pomoći

Saopćeno je da je blokirano i vozilo Hitne pomoći u kojem je bila trudnica, a bolničari su primorani da skinu neprobojnu odjeću.

Prema riječima očevidaca, izraelski vojnici su se povukli iz kampa, ostavivši iza sebe veliku materijalnu štetu.

Naoružano krilo oružane grupe Islamskog džihada objavilo je na Telegramu da su se sukobili s izraelskim snagama u kampu.

Izraelske snage nastavile su s napadima na druge gradove na Zapadnoj obali.

Iz Ureda za medije palestinskih zatvorenika navedeno je da su izraelski vojnici uhapsili 11 Palestinaca tokom noćnih racija u gradovima Nablus, Tulkarim, Jenin, Ramallah, Hebron i Betlehem.

Izvor: Agencije