Izrael napao okolinu Damaska, ranjena dvojica vojnika

Sirijska protuzračna odbrana suočila se s izraelskim projektilima sa Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom i ‘oborila većinu njih’.

Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da je ovo bio 20. napad Izraela na ciljeve u Siriji ove godine (EPA)

Izrael je izveo zračne napade u blizini glavnog grada Sirije Damaska, ranivši dvojicu sirijska vojnika, izvijestile su sirijske vijesti.

Državna novinska agencija SANA izvijestila je rano u srijedu ujutro da se sirijska protuzračna odbrana suočila s izraelskim projektilima sa Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom i “oborila većinu njih”.

Agencija je, pozivajući se na vojne izvore, rekla da su dva sirijska vojnika ranjena u raketnom napadu i da je bilo “značajnijih materijalnih gubitaka”.

Stotine zračnih napada do sada

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) tvrdi da je ovo bio 20. napadi Izraela na ciljeve u Siriji ove godine.

Ciljani su vojni položaji u blizini aerodroma u gradu Dimasu, kao i autocestu Bejrut – Damask, zapadno od glavnog grada, gdje su stacionirani elitni pripadnici sirijske vojske, navodi SOHR.

Opservatorija, koji ima široku mrežu izvora u ratom razorenoj zemlji, tvrdi da su projektili pogodili skladišta libanske grupe Hezbollah, saveznika sirijske vlade, uzrokujući požar.

Izrael je posljednjih godina izveo stotine zračnih napada na dijelove Sirije pod vladinom kontrolom, ali rijetko priznaje odgovornost za njih.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada