Hispanoamerikanac prvi put imenovan za načelnika policije New Yorka

Caban je tako postao prvi Hispanoamerikanac na čelu gradske policijske službe New Yorka od njenog osnivanja prije 178 godina.

Gradonačelnik Njujorka Eric Adams danas je imenovao Edward Cabana za 46. komesara Njujorške policije (Reuters)

Gradonačelnik Njujorka Eric Adams danas je imenovao Edward Cabana za 46. komesara Njujorške policije, a Tanju Kinselu za njegovu zamjenicu.

Caban je tako postao prvi Hispanoamerikanac na čelu gradske policijske službe New Yorka od njenog osnivanja prije 178 godina.

“Ovo je nevjerovatan trenutak, ne samo za zajednicu španskog govornog područja, već za cijeli naš grad i zemlju”, rekao je Adams, prenosi američka televizija CBS.

Adams, bivši kapetan policije New Yorka, predstavio je Cabana (55) tokom konferencije za novinare i istakao da je on igrao ključnu ulogu za to što je odjeljenje uspjelo da smanji kriminal nakon pandemije, prenio je Reuters.

Poziv za pridruživanje policiji

“Komesar Caban je zaista jedan od najboljih u New Yorku i neko ko razumije važnost sigurnosti i pravde“, rekao je Adams, napominjući da je znatno smanjen broj zločina u gradu ovog ljeta, prenio je Reuters.

Caban je pozvao Hispanoamerikance da se pridruže njujorškoj policiji.

“Nadam se da postoji mladić, student ili vojni veteran koji je danas čuo za moje imenovanje i da je postavio pitanje: Šta ako? Njima poručujem: Njujorška policija te želi, njujorškoj policiji si potreban, a vaš komesar ima mnogo posla za vas”, rekao je novi komesar policije New Yorka.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada