Američki senatori će od vlade tražiti objavljivanje dokumenata o NLO

Decenijama, brojni Amerikanci su bili fascinirani misterioznim, neobjašnjivim objektima, a trebalo je odavno da dobiju neke odgovore, rekao je senator Chuck Schumer.

Republikanci i demokrate udružuju snage u razotkrivanju informacija za koje vlada zvanično kaže da su 'neidentifikovane anomalne pojave' (EPA)

Američki Senat će narednih dana razmatrati mjere koje bi za cilj imale da se od američke vlade zahtjeva da javno objavi dokumente o potencijalnim susretima sa neidentifikovanim letećim objektima (NLO), piše Reuters.

Lider većine u Senatu, demokrata Chuck Schumer, udružio se sa senatorom iz Republikanske stranke Mikeom Roundsom u razotkrivanju informacija za koje vlada zvanično kaže da su “neidentifikovane anomalne pojave” (UAP), navodi agencija.

Njihov prijedlog na 64 strane je napravljen po uzoru na zakon iz 1992. godine, koji se vodio zapisima povezanim sa ubistvom predsjednika SAD-a John Kennedyja 1963. godine.

Njih dvojica planiraju da predlože ove mjere kao amandman na nacrt zakona koji prolazi kroz Kongres, a tiče se odobravanja budžeta za odbranu za fiskalnu godinu koja počinje 1. oktobra.

Tehnologije nepoznatog porijekla

Britanska novinska agencija navodi da će Schumerova podrška vjerovatno uticati na mnoge njegove stranačke kolege, demokrate, prenosi Tanjug.

“Decenijama, brojni Amerikanci su bili fascinirani misterioznim, neobjašnjivim objektima, a trebalo je odavno da dobiju neke odgovore. Javnost ima pravo da zna o tehnologijama nepoznatog porijekla, neljudskoj inteligenciji i neobjašnjivim fenomenima”, naveo je Schumer.

Ukoliko bude usvojen, amandman bi zahtijevao od američke Nacionalne uprave za arhive i evidenciju (NARA) da sakupi zapise o UAP-u od svih relevantnih vladinih službi “uz pretpostavku o momentalnom otkriću” činjenica.

Izvor: Agencije