Izraelske snage ubile Palestinca koji ih je navodno napao

Izraelska vojska tvrdi da je u Deir Nidhamu, gradu zapadno od Ramallaha, zaustavila vozača koji je izašao iz automobila, bacio mombu i pucao na vojnike.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je 33-godišnji Palestinac ubijen, ne navodeći više detalja (AFP)

Izraelske snage ubile su u ponedjeljak Palestinca koji je, kako navode, napao vojnike na okupiranoj Zapadnoj obali, a palestinsko Ministarstvo zdravstva je saopćilo je da je osumnjičeni podlegao.

U saopćenju izraelske vojske se navodi da su vojnici zaustavili vozača u Deir Nidhamu, gradu zapadno od Ramallaha, da je on zatim izašao iz automobila, bacio bombu i pucao na vojnike, koji su potom otvorili vatru.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je 33-godišnji Palestinac ubijen, ne navodeći više detalja, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Izraelska ofanziva na Jenin

Izrael je prošle sedmice proveo veliku dvodnevnu ofanzivu na grad Jenin, na okupiranoj Zapadnoj obali, u kojoj je koristio zračne snage i stotine vojnika u obračunu protiv Palestinaca.

Nakon toga došlo je do novih sukoba, uključujući napad Palestinca u kojem je ubijen izraelski vojnik.

U izraelskom vojnom napadu ubijena su dvije osobe, a treći Palestinac ubijen je tokom demonstracija na Zapadnoj obali.

Više od 150 Palestinaca ubile su izraelske snage od početka godine, dok je najmanje 26 ljudi ubijeno u palestinskim napadima na Izraelce.

Izvor: Agencije