Svjetske agencije: Ne zna se gdje je Prigožin

Prigožin je viđen kako napušta okružni vojni stožer u Rostovu kasno u subotu ali njegova lokacija u nedjelju nije poznata, piše britanska agencija Reuters.

Francuska novinska agencija Afp napisala je da Prigožin mora otići u Bjelorusiju, a da se ne zna u nedjelju ujutro (Reuters)

Nakon što je kasno u subotu viđen kako napušta okružni vojni stožer u Rostovu, stotinama kilometara južno od Moskve, u nedjelju se ne zna gdje je vođa plaćenika Jevgenij Prigožin, prenose svjetske agencije.

Teško naoružani ruski plaćenici povukli su se iz južnog ruskog grada Rostova preko noći nakon što su zaustavili svoje napredovanje prema Moskvi prema sporazumu kojim je završena kriza koja je predstavljala izazov bez presedana autoritetu predsjednika Vladimira Putina, prenosi Hina.

Prema dogovoru, uz posredovanje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, borci skupine Wagner vratili bi se u baze u zamjenu za garancije za sigurnost, a njihov vođa Jevgenij Prigožin preselio bi se u Bjelorusiju.

Viđen je kako napušta okružni vojni stožer u Rostovu, stotinama kilomatara južno od Moskve, kasno u subotu u sportskom terenskom vozilu, ali njegova lokacija u nedjelju nije poznata, piše britanska agencija Reuters.

Francuska novinska agencija Afp napisala je da Prigožin mora otići u Bjelorusiju, a da se ne zna u nedjelju ujutro, kada je predviđen taj odlazak, gdje je šef Wagnera.

Wagnerovci s epovlače iz Voronježa

Wagnerovi borci povlače se iz regije Voronjež, koja graniči s Ukrajinom, objavile su lokalne vlasti u nedjelju, ističući da se povlačenje odvija “bez incidenata”.

Glavni grad Moskva je u nedjelju bio miran, nakon dogovora o deeskalaciji, s malo dokaza o povećanoj sigurnosti na ulicama.

Ponedjeljak je proglašen neradnim danom kako bi se dalo vremena da stvari sjednu na svoje mjesto.

Čečenske specijalne snage raspoređene u ruskoj regiji Rostov kako bi se oduprle napredovanju plaćeničke skupine Wagner također su se povukle u nedjelju, izvijestila je novinska agencija TASS, citirajući komadanta.

Specijalne snage vraćaju se tamo gdje su se ranije borile, rekao je zapovjednik Aptij Alaudinov, a prenosi novinska agencija.

Izvor: Agencije