Švedska: Nesreća u zabavnom parku, jedna osoba stradala

Jedna je osoba smrtno stradala, a nekoliko ih je ozlijeđeno u nesreći koja se u nedjelju dogodila u ‘vlaku smrti’ u zabavnom parku Grona Lund u Stockholmu.

Javna televizija SVT je, pozivajući se na očevice, objavila da je do nesreće došlo kada je Jetline roller coaster djelomično iskočio iz tračnica za vrijeme vožnje (Reuters)

Jedna je osoba smrtno stradala, a nekoliko ih je ozlijeđeno u nesreći koja se u nedjelju dogodila u ‘vlaku smrti’ u zabavnom parku Grona Lund u Stockholmu, izvijestila je novinska agencija TT pozivajući se na glasnogovornika parka, prenosi Hina.

Javna televizija SVT je, pozivajući se na očevice, objavila da je do nesreće došlo kada je Jetline roller coaster djelomično iskočio iz tračnica za vrijeme vožnje.

Vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i helikopter odmah su poslani u zabavni park, a policija je rekla da istražuje pojedinosti nesreće.

Iz uprave Grona Lunda su rekli da će 140 godina star park biti do daljnjega zatvoren. Glasnogovornik nije bio odmah dostupan za komentar o nesreći.

Milion posjetilaca godišnje

Jenny Lagerstedt, novinarka koja se u trenutku nesreće zatekla u parku s članovima svoje obitelji za SVT je rekla da je čula buku te je zamijetila da se u trenutku nesreće snažno tresla struktura tračnica.

“Moj suprug je vidio kako prikolica roller coastera s ljudima u njemu pada na tlo”, rekla je Lagerstedt.

Jetline s čeličnim gusjenicama može postići brzinu do 90 kilometara na sat i visinu od 30 metara, a svake godine preveze više od milion posjetitelja, stoji na internetskim stranicama zabavnog parka.

Izvor: Agencije