Jedini Afroamerikanac u Senatu kandidat za predsjednika SAD-a

Tim Scott je kandidaturu službeno objavio na Univerzitetu Charleston Southern, privatnom baptističkom koledžu.

Tim Scott: Stopa kriminala raste u Bidenovoj Americi, a policija se povlači (Reuters)

Tim Scott (57), jedini Afroamerikanac republikanac u američkom Senatu, zvanično je objavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. godine.

Kandidaturu je službeno objavio na Univerzitetu Charleston Southern, privatnom baptističkom koledžu na kojem je i diplomirao u rodnom gradu North Charleston. U govoru je naveo kako su Sjedinjene Američke Države “zemlja mogućnosti”, prenosi Anadolija.

Govorio je o svojoj porodici i životnoj priči. Kritizirao je ekonomsku i sigurnosnu politiku administracije američkog predsjednika Joea Bidena i demokrate koje on naziva “radikalnom ljevicom”.

“Stopa kriminala raste u Bidenovoj Americi, a policija se povlači. Zato danas objavljujem da se kandidujem za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je Scott.

Trump, DeSantis, Pence, Haley…

Osvrnuo se na probleme na južnoj granici SAD-a i “kinesku kupovinu poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, kršenje američkog zračnog prostora i praćenje podataka o djeci”.

Bivši predsjednik Donald Trump, Ron DeSantis, Mike Pence, Nikki Haley neki su od kandidata koji će se takmičiti za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2024.

Očekuje se da će Trumpov najbliži rival DeSantis takođe zvanično objaviti svoju kandidaturu ove sedmice.

Bivši potpredsjednik Mike Pence je među imenima za koje se očekuje da će biti kandidat za predsjedničke izbore 2024. godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada