SAD i Tajvan postigli dogovor o prvom dijelu trgovinskog pakta

Nakon što se potpiše početni sporazum američko-tajvanske trgovinske inicijative 21. stoljeća, počet će pregovori o drugim trgovinskim područjima.

Sporazum jača odnose SAD-a i Tajvana, rekla je američka trgovinska predstavnica (EPA)

Sjedinjene Američke Države i Tajvan postigli su dogovor o prvom dijelu svoje trgovinske inicijative “21. stoljeće” koja pokriva tarife i trgovinske olakšice, regulatorne prakse i male kompanije, saopćio je Ured američkog trgovinskog predstavnika, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Nakon što se potpiše početni sporazum američko-tajvanske trgovinske inicijative 21. stoljeća, počet će pregovori o drugim trgovinskim područjima, uključujući poljoprivredu, digitalnu trgovinu, radne i ekološke standarde, državna poduzeća i netržišne politike i prakse, najavio je ured.

Jačanje odnosa

Američka trgovinska predstavnica Katherine Tai rekla je u izjavi da sporazum jača odnose SAD-a i Tajvana i pokazuje da mogu raditi zajedno na unapređenju trgovinskih prioriteta za svoje građane.

“Radujemo se nastavku ovih pregovora i dovršetku robusnog trgovinskog sporazuma visokog standarda koji se bavi ekonomskim izazovima 21. stoljeća”, rekla je Tai.

Izvor: Agencije