Timothy Parlatore napustio Trumpov pravni tim

Advokat je zastupao bivšeg predsjednika u nastojanjima da ospori rezultate izbora 2020, ali i u slučaju kada je Donald Trump zadržao povjerljiva dokumenta nakon što je napustio Bijelu kuću.

Timothy Parlatore nije naveo razlog zbog kojeg je napustio Donalda Trumpa (Reuters)

Advokat Timothy Parlatore, koji je zastupao bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u dvije istrage američkog Ministarstva pravde, izjavio je da je napustio Trumpov pravni tim.

Nije naveo razlog zbog kojeg je to učinio, ali je saopćio da Ministarstvo pravde postupa “nepropisno”, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Parlatore je zastupao Trumpa u istragama povodom nastojanja bivšeg predsjednika i njegovih saveznika da ospore rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine, kada je pobijedio Joe Biden, kao i zbog toga što je Trump zadržao povjerljiva dokumenta nakon što je napustio Bijelu kuću.

Trump se suočava s nizom procesa

Parlatore je prošlog mjeseca bio među Trumpovim advokatima koji su zatražili da Ministarstvo pravde ne istražuje zadržavanje povjerljivih dokumenata.

Trump se suočava s nizom sudskih procesa, uključujući krivične prijave podnijete prošlog mjeseca u New Yorku zbog optužbi za podmićivanje glumice u filmovima za odrasle Stormy Daniels.

Trump je favorit za republikansku predsjedničku nominaciju za izbore 2024. godine, a demokrata Biden traži reizbor sljedeće godine.

Izvor: Agencije