Paparaci dva sata jurili taksi s princom Harryjem i Meghan

Potjera, koja je trajala više od dva sata ulicama New Yorka, zamalo je rezultirala višestrukim sudarima, tvrdi prinčev glasnogovornik.

Princ je gnjevan zbog ponašanja pojedinih pripadnika medija koje krivi za smrt njegove majke, princeze Diane (Reuters)

Britanskog princa Harryja, njegovu suprugu Meghan i njenu majku, nakon humanitarnog događaja u New Yorku, gonili paparaci u automobilima, što je moglo katastrofalno završiti, izjavio je u srijedu prinčev glasnogovornik.

Dogodilo se to nakon što je par prisustvovao dodjeli nagrada koju je u New Yorku održala neprofitna organizacija “Ms. Foundation for Women”, na kojoj je Meghan nagrađena za svoj rad.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se Harry, Meghan i njena majka Doria Ragland u taksiju.

Mediji pišu da ih je duže od dva sata pratilo šest vozila sa zamračenim prozorima nakon što su napustili dodjelu nagrada, objavio je njihov ured, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

‘Potjera mogla završiti kobno’

“Sinoć [utorak] su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i gospođa Ragland sudjelovali u potjeri automobilima koja je mogla završiti kobno. Za njima su jurili vrlo agresivni paparaci”, rekao je glasnogovornik.

Dodao je da je “nemilosrdna potjera, koja je trajala više od dva sata, zamalo rezultirala višestrukim sudarima, u kojima su mogli sudjelovati i ostali vozači na ulici, pješaci i dvojica službenika njujorške policije”.

Harry i Meghan su odstupili od kraljevskih uloga 2020. godine i preselili se u SAD, dijelom zbog, kako su pojasnili, intenzivnog medijskog uznemiravanja.

Princ je često isticao kako je gnjevan zbog ponašanja pojedinih pripadnika medija koje krivi za smrt njegove majke, princeze Diane, koja je poginula 1997. godine dok je u automobil u kojem se nalazila bježao pred paparacima u Parizu.

Izvor: Agencije